javascript"> Emily

streda 21. októbra 2020

 

Ahoj, 

krátky pozdrav od nás.

    Starám sa o moju dementnú a už aj nevládnu mamu. To, že je to fyzicky náročné, je to aj veľmi skľučujúce a deprimujúce a ešte k tomu situácia, ktorá je všade okolo nás kvôli pandémii a chaosu z "najvyšších miest" určite ľuďom nepridáva na zdraví a celkovej psychickej pohode. Nepíšem ďalšie nepríjemnosti ako to, že manžel je bez práce atď.  

    Ako to zvládate? 

    

... kytička z našej záhrady, sú to trvalky ešte po pôvodných majiteľoch, úpravy záhrady  a ďalšie rekonštrukcie sú v nedohľadne ...

                                                              ... vyberám dekorácie ...


 ... aspoň takto si spríjemníme tento pochmúrny čas nielen počasím ... 


    Emily


   

6 komentárov :

  1. Emilko, přeji ti hodně sil. Starost o tvojí maminku je náročná a ty jsi statečná, když vše takto zvládáš. Držím palce manželovi v hledání nové práce. Situace je opravdu náročná, ač se celé situaci snažím nepoddávat, přesto na mne vše doléhá. Věřím, že vše zvládneme - hlavně ve zdraví. Opatruj sebe i tvojí rodinu.
    Iva

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pozdravujem Iva a ďakujem za povzbudivé slová, aj Ty sa drž.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa tiež starám o psychicky náročných členov rodiny, ktorým sa teraz na jeseň a v týchto ohrozujúcich podmienkach stav zhoršil.
    JE to viac než ťažké a veľakrát vidím dno...nádych, okamih radosti, dotyk niečoho milého, dobrého, úľava, že sa cez deň udeje niečo dobré, dobré stereotypy a starostlivosť o seba, príroda, priatelia, viera v dobré....aj po malilinkých dávkach a myslieť na to, že za tým človekom ,,zastretým závojom mentálnej inakosti,, je bytosť, ktorej posluhujete v tej najlepšej vôli, aj keď sa Vám to teraz nevracia, vydržte, sme v tom spolu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi dobre viem o čom píšeš Emily, moji rodičia obaja naraz už tri roky sú na tom podobne... ale láska rodičovska je ta naj... a tak isto sa oni starali o nás a deti budú snaď o nás...veď ich motivujeme :) Ono vydržať pre nas myslím že je to najmenej čo im môžeme ešte dať, mňa viac bolí, sa na nich takto dívať ako stonajú, tŕpia a ten pocit......... že asi tak podobne dopadneme aj my. Prajem nám veľa síl a ešte veľa krásnych chvíľ. Maj sa krásne Emily cmuuk:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milá Emilko, často na tebe myslím a jsem ráda, že ses alespoň krátce ozvala. Přeji hlavně hodně sil, které v takové situaci, v jaké jsi ty rychle ubývají.
    Situace není jednoduchá, snažím se nepodléhat špatným zprávám, ale život prostě běží jinak, než dřív.
    Moc na tebe myslím, opatruj se a zůstaň zdravá!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milá Emilio, narazila jsem na tvůj blog a píší ti, abych ti vyjádřila svůj veliký obdiv a úctu a uznání.
    Před pár lety jsem dosloužila manželově mamince, nebyla dementní, jen došly síly a pak lidí, kterým přestala fungovat hlava, znám, tak si aspoň malinko umím představit, jak těžké chvíle nyní prožívám. Doma je zla, nejistá, nesmíme se dát a poddat se. I můj muž byl bez práce, hypotéka, děti na studiích a já doma s miminkem. Bezvýchodná situace nás posunula, opravdoví přátelé se ukázali, že existují, překonali jsme nepěkné časy a já si myslela, že už bude dobré. A najednou prisla. Pani rakovina. TaK bojujeme dál. Posílám ti mnoho sil a děkuji že máš blog, že jsem tě našla.
    Tinka

    OdpovedaťOdstrániť