alebo bábovka. Zemiakovú tortu som už piekla a bola skvelá. Recept nájdete u Helenky
Chcela som skúsiť bábovku. No, toľko smoly som pritom nečakala. Jednou z ingrediencií sú aj pomleté orechy. Tie som mala v mrazničke od svokry, to som si aspoň myslela, kým som ich nenasýpala na váhu. Bola to zmes akoby piesku a omietky. Nakoniec vysvitlo, že to boli orechy s tvarohom a kakaom. Náhradnou alternatívou sa stala kokosová múčka. Po upečení som ju prekrojila a chcela som naplniť šľahačkou s mascarpone a dozdobiť ovocím.
Vybrala som jednu smotanu, tá bola po záruke, takže skončila v dreze. O druhej som bola 100 % presvedčená, že je na šľahanie, no keď po niekoľkominútovom šľahaní sa z tekutej hmoty žiadna šľahačka nevytvorila, už mi bolo jasné, že je to smotana na varenie. Čo teraz? Narýchlo som rozpustila želatínu, vliala do riedkej smotany a keď to začalo hustnúť, tak som pridala mascarpone. Vrch som dozdobila kivi a výsledok už vidíte.
|
... od manžela na MDŽ z FR, pracuje tam ... |
Ďakujem všetkým, že si nájdete chvíľku času a zdržíte sa na mojom blogu a zanecháte pár hrejivých slov.
Krásny už takmer jarný pozdrav všetkým
Emily