piekla som tortu pre vnučku mojej sesternice. Len takú jednoduchú, nie som cukrárka. Predstava bola celkom iná. Navrchu mala byť mašľa a nejaké jemné kvietočky po stranách. Nemala by som sa ňou chváliť, ale je to pre mňa na poučenie, že nemám narýchlo kupovať hmotu z obchodu, ale si radšej vyrobiť doma alebo z cukrárenských obchodov.
Hmotu som predtým poriadne prehnietla. Všetko išlo dobre, až do okamihu, keď som rozvaľkanú hmotu položila na tortu a začala som ju pomaly vyrovnávať. Začali sa mi robiť drobné trhlinky a niekde aj 3 cm otvory. V hmote boli hrudky, ktoré som pod prstami vôbec necítila. Ten pocit by ste asi nechceli zažiť. Bolo to v piatok večer a v sobotu ráno si mali tortu vyzdvihnúť. Tak som začala premýšľať, čo ďalej. Ešteže mám rôzne vykrajovačky a takto to dopadlo. Nie je to výsledok podľa mojich predstáv, ale maličkej sa páčila a aj ostatným príbuzným.
Zo zvyškov piškóty som urobila koláč, iba taký pre nás ku káve. Na dno podlhovastej formy som naukladala zvyšky upečenej piškóty, trošku pokvapkanej šťavou z jahodového kompótu, nato jogurtová plnka, aká bola použitá aj v torte. Ďalšia vrstva boli mandarinky, tiež z kompótu, opäť jogurotvá plnka a navrch zvyšky piškóty. Na druhý deň som poliala citrónovou polevou. Navrch som ešte použila želé cukríky.
So srdečným pozdravom
Emily